IMAGE PEEL

Een peeling dringt diep door in de huid en zorgt ervoor dat het bovenste “dode” huidlaagje in een versnelt tempo afschilfert zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Het kan verschillen per huidtype en per peeling in welke mate de huid vervelt. Tegenwoordig is een peeling een absolute trend. Vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren AHA's (Glycolzuur) en BHA's (Salicylzuur).
Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen. Zoals glycolzuur is goed voor een droge huid, salicylzuur voor een vette huid en melkzuur voor hydratatie.


Wanneer IMAGE PEEL?
De IMAGE SkinCare peelingen bestaan uit een groot assortiment en kan voor ieder huidtype en huidconditie ingezet worden:

- Ormedic Lift -> voor een gevoelige, geïrriteerde huid
- Signature Face Lift -> voor rosacea/ rode huid
- Lightning Lift -> voor pigmentvlekken/ zonbeschadiging
- Wrinkle Lift -> voor huidveroudering
- Acne Lift -> voor acne/ grove poriën 
- Beta Lift -> voor gevorderde acne
- Perfection Lift -> voor gevorderde huidveroudering


Hoe ziet de behandeling eruit?
Elke behandeling bij de IMAGE PEEL is anders. De huid wordt goed gereinigd. De huid wordt met een prep lotion klaar gemaakt op de peeling. De peeling wordt toegepast en afhankelijk van de peel wordt het masker aangebracht. Na het masker wordt de huid voorzien van een serum met hele hoogwaardige werkzame stoffen en een SPF 30-50 dagcreme.

Nazorg?
Na de behandeling is je huid nog wat gevoelig en wat roder. Het is belangrijk de dagen na de behandeling de juiste producten te gebruiken zodat je huid niet geïrriteerd raakt. En natuurlijk een goede verzorgende SPF 30-50 dagcrème. Door de versnelde celdeling kan je huid wat gaan schilferen dat is afhankelijk van de peel. Dat herstelt na een paar dagen. Het is belangrijk 2 weken voor en na de behandeling geen retinol en zuren te gebruiken en geen zonnebank. Tot 3 dagen na de behandeling niet te veel te zweten, geen hete douches en sauna's en probeer vies en stoffig werk te vermijden.

Veelgestelde vragen:

Is er veel nazorg nodig?
De eerste weken na een peeling is uw huid zeer gevoelig voor invloeden van buitenaf. Een goede nabehandeling is dan ook zeer belangrijk en zelf noodzakelijk.

Gaat mijn huid vervellen?
Dat hangt af van welke peeling er wordt gebruikt en wat u eigen reactie is op de  behandeling.op de huid. Meestal ziet de huid er direct stralend en fris uit. 
Bij sommige peelings is er iets langer hersteltijd nodig. Mocht u gaan vervellen dan duurt dat ongeveer één week en heeft u daarna een prachtig stralend babyhuidje.

Is het pijnlijk?
De IMAGE PEEL is niet pijnlijk maar afhankelijk van de peel kan het wel branden/ prikken. Tijdens de behandeling wordt er gewapperd voor wat verkoeling.

 

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?
Kom gerust langs voor gratis advies.