WEG met donkere vlekken!

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn onregelmatige donkere vlekken op de huid die in grootte en vorm kunnen variëren .  Ook wel hyperpigmentatie genoemd. Hyperpigmentatie ontstaat bij overproductie van melanine op bepaalde plaatsen op de huid. 
Er zijn veel soorten hyperpigmentatie, maar de onderstaande vormen komen tegenwoordig het meest voor:

Ouderdomsvlekken worden door blootstelling aan de zon veroorzaakt. Om deze reden komen zij hoofdzakelijk op lichaamsdelen voor die vaak worden blootgesteld. Denk daarbij aan gezicht, decolleté of handen. Het zijn meestal kleine, donkere vlekjes op de huid. En komen meer voor op middelbare leeftijd.

Zwangerschapsmasker ook wel melasma of chloasma genoemd. Deze vorm komt voor bij 90% van de zwangere vrouwen. Zwangerschap masker ontstaat door hormonale invloeden, zoals zwangerschap en anticonceptiepillen. Het veroorzaakt donkere, onregelmatige grote vlekken in het gezicht of op de armen.

TIP: Gebruik het hele jaar door een SPF 50 als dagcrème.

Wat kan Hello beauty SkinCare voor je betekenen?
Pigmentvlekken zijn heel moeilijk te behandelen. Vaak blijft het komen door zonlicht. Er zijn verschillende behandel methodes zoals de Lightning Lift peeling van Image Skincare. Dit in combinatie met de juiste thuis producten kunnen zorgen voor een mooi resultaat.